חוות דעת רשלנות רפואית בניתוח בקליק

כתיבת חוות דעת מקיפה למקסום סיכויי ההצלחה!

חוות דעת רפואית מטעם רופא מומחה עשויה להידרש מטעמים של אבחון רפואי – לשם קבלת חוות דעת מקצועית מטעם רופא מומחה בכיר בתחום זה או מסיבות הקשורות לקבלת תגמולים כספיים במסגרת בקשות ותביעות – אם זה לשם קבלת תגמולים מביטוח לאומי, תגמולים מחברות ביטוח פרטיות ועוד.

כמו כן, במקרים של רשלנות רפואית בניתוח (לפניו, במהלכו או לאחריו) ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בבית משפט לשם קבלת פיצויים בצירוף חוות דעת רשלנות רפואית הנכתבת ע"י רופא המתמחה בתחום הכירורגיה, בדגש על סוג הניתוח בו בוצעה הרשלנות. 

מהי רשלנות רפואית?

  • טיפול רשלני – חשוב לדעת שלא כל טיפול רפואי שאינו צלח מוגדר כרשלנות רפואית, רשלנות מתרחשת במקרים בהם במסגרת הטיפול היתה חריגה מרמת הזהירות הסבירה ומנורמות הטיפול המקובלות.
  • אי הסכמה מדעת של המטופל – ביצוע ניתוחים והליכים רפואיים שונים מחייב את הגורם המטפל / מנתח להסביר למטופל את ההשלכות והסיכונים האפשריים של הניתוח ובנוסף להחתימו על טופס הסכמה מדעת.
  • אי אבחון – אי זיהוי של סימנים המצביעים על מחלה ו/או הפניה לבדיקות מתאימות, כאשר גם זיהוי והפניה מאוחרת עלולה לגרום לנזקים אותם היה למנוע במקרה של זיהוי וטיפול מוקדם.
  • אבחון שגוי – אבחנה שגויה של המחלה / מצב רפואי מתן טיפול שלא לצורך – קבלת החלטה על מתן טיפול / ניתוח שלא לצורך מה שעלול לגרום לסיכון ונזק מיותר למנותח.ת.
  • רשלנות בהרדמה של רופא מרדים – בעת ביצוע הרדמה לפני טיפול / ניתוח

רשלנות רפואית בניתוח

ביצוע ניתוח כירורגי כרוך לרוב בסיכונים מסוימים למטופל, כישלון הניתוח יכול לנבוע מגורמים רבים, אך במידה ומקור הכישלון הוא רשלנות של המנתח או של גורמים רפואיים המעורבים בניתוח ישנה עילה להגשת תביעת פיצויים בבית המשפט.

חלק מהרשלנויות הנפוצות בניתוח מוזכרות לעיל – אם זה אי מתן הסכמה מדעת של המנותח בע"פ ובכתב טרם הניתוח, ניתוח רשלני ועוד. נציג כאן מספר רשלנויות נפוצות הנוגעות ספציפית לניתוחים כירורגיים:

רשלנות טרום הניתוח – אי מתן הסכמה מדעת, ביצוע הליך ניתוחי שגוי, החלטה על ביצוע ניתוח שלא לצורך, בחירה שגויה בסוג הרדמה.

רשלנות במהלך הניתוח – זאת, כתוצאה מאי מיומנות וזהירות סבירה ע"פ הסטנדרטים הרפואיים המקובלים כתוצאה מכך למטופל עלולים להיגרם נזקים רפואיים רבים, כגון: פגיעה במערכת העצבים, פגיעה באיברים שונים בגוף אשר נמצאים באזור הניתוח, גרימת נזק מוחי ועוד.

רשלנות רפואית לאחר הניתוח – מתן טיפול תרופתי לא מתאים, אי זיהוי וטיפול בדימומים, זיהומים, השארת גוף זר בגוף המנותח ועוד.

חוות דעת רשלנות רפואית בניתוח
רשלנות רפואית בניתוח

תביעת רשלנות רפואית בניתוח

בכל מקרה של גרימת נזק למנותח עקב ניתוח רשלני של הגורם הרופא המנתח ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בבית המשפט לשם קבלת פיצויים. ראשית יש לפנות אל עו"ד המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית לשם בחינה ראשונית של המקרה ובמידה ונמצא כי ישנה היתכנות להגשת תביעה עו"ד יפנה אל רופא כירורג מומחה על מנת שיכין חוות דעת רפואית אותה יש להגיש בבית המשפט לשם הוכחת טענות התביעה. מטרת התביעה היא להוכיח כי אכן הניתוח היה רשלני וכי ישנו קשר נסיבתי בין רשלנות זו לנזקים שנגרמו למנותח.

סכום הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית משתנה בהתאם למקרה (ולנזקים שנגמרו למטופל – נפשים, פיזיים-תפקודיים, תוך התחשבות בהוצאות כספיות עתידיות על טיפולים וצרכים שונים), והוא עשוי לנוע בין מאות אלפי שקלים למיליונים.

חוות דעת רשלנות רפואית מטעם כירורג מומחה

לחוות הדעת הרפואית ישנו משקל רב בהחלטת בית המשפט ולכן חשוב לא להתפשר ולבחור בחוות דעת ע"י רופא בכיר המומחה בתחום הספציפי של סוג הניתוח שעבר המטופל. חוות הדעת תתייחס לכל המידע הרפואי הקשור לניתוח, את הגורמים שהובילו לרשלנות, את הנזקים הגופניים, התפקודיים והנפשיים שנגרמו למטופל המנותח, זאת, תוך הבאת סימוכין רלוונטיים מספרות רפואית.

מספר קריטריונים מומלצים לבחירת כותב חוות הדעת בתחום הכירורגיה:

  • כירורג בכיר
  • בעל ניסיון ומומחיות רבה בתחום הניתוח הספציפי
  • ניסיון רב בכתיבת חוות דעת רפואיות משפטיות
  • התנסחות רהוטה ויכולת הופעה טובה בבית המשפט

 

איך זה עובד?

איתור רופא מומחה

בחירת רופא מנוסה המתמחה בתחום התביעה

בחינת החומר הרפואי

כולל איסוף מידע לשם בדיקה האם היתה רשלנות רפואית

כתיבת חוו"ד רפואית

חוו"ד מקיפה הכוללת ממצאי בדיקות, אבחון רפואי והערכת אחוזי נכות

הגשת חוו"ד לביהמ"ש

מתן עדות הרופא המומחה והצגת חוו"ד המקיפה למקסום הצלחת התיק

אנו כאן בשבילכם ונשמח להכווין אתכם בבחירת רופא מומחה מתאים בהתאם לסוג הבעיה הרפואית והנזק הגופני/נפשי שנגרם לכם לשם מקסום סיכויי תוצאות התביעה!

צור קשר לקבלת חוות דעת רפואית