ראומוטולוגיה זהו ענף רפואי אשר עוסק באבחון וטיפול במחלות הקשורות למפרקים, רקמות, גידים, שרירים ומערכות קשורות כאשר מרבית המחלות הראומטיות מקורן בבעיות במערכת החיסון. חוות דעת רפואית במקרים של מחלות ראומטיות נדרשת במקרים של רשלנות רפואית במסגרת הטיפול או במקרים של תביעת תגמולי ביטוח במקרים חל שינוי במצב הרפואי והתפקודי של החולה, בין אם מדובר בשינוי זמני או קבוע. חוות הדעת תסופק על ידי רופא ראומטולוג מומחה ותוגש לגורמים הרלוונטיים, כגון: בית המשפט, עבור חברות הביטוח הציבוריות והפרטיות, עבור ועדה רפואית של הביטוח לאומי.
באילו מקרים מגישים חוות דעת רפואית ראומטולוגית?
חוו''ד עבור בית המשפט
על פי חוק בישראל, במקרים בהם ישנה תביעה המגיעה לבית המשפט הקשורה לנושא של קבלת פיצויים בעקבות מצב בריאותי לקוי (לרוב עקב רשלנות רפואית) על התובע להגיש בפני בית המשפט חוות דעת רפואית מצד רופא מומחה. חוות דעת זו תוגש לבית המשפט על ידי העורך הדין המייצג של התובע וחשוב לבחור ברופא המומחה ובקיא ברזי הבעיה והמצב הבריאותי של המטופל לצד יכולת כתיבה התואמת את הסגנון המשפטי ויכולת ההופעה בבית המשפט.
חוות דעת ראומטולוגית במקרים של רשלנות רפואית
רשלנות רפואית במקרים של מחלות ראומטולוגיות עלולה להוביל לנזקים ברמות שונות על המטופל, זה יכול להתבטא בנזקים לטווח הקצר או הארוך. הדבר עלול לקרות כתוצאה מרשלנות של הרופא, הצוות המטפל או כל גורם רפואי אשר היה מעורב בטיפול התובע. במקרים בהם התובע טוען כי חלה רשלנות רפואית והוא דורש פיצוי על כך מטעם הגורמים המעורבים יש להגיע תביעת רשלנות רפואית בבית משפט וכאמור, להגיש חוות דעת רפואית באמצעות העו"ד המלווה. הראומטולוג המומחה יבחן את מצבו הרפואי של המטופל – הן את מצבו הנוכחי ואת את ההיסטוריה הרפואית ואת כל השתלשלות האירועים עד לנזק ויקבע האם לדעתו המקצועית אכן חלה רשלנות רפואית ומהי ההשפעה שלה על המטופל מבחינת תפקוד וצרכים.
תביעת ביטוח לאומי
במקרים בהם חלה פגיעה תפקודית אצל החולה, דבר אשר מקשה עליו לתפקד כפי שבשגרה או אף ביכולת שלו לעבוד ניתן להגיש תביעה עבור הביטוח לאומי על מנת לקבל תגמולים: קצבת נכות במקרים ונמצא כי החולה סובל מנכות מסוימת, הבטחת הכנסה, הנחה בארנונה וקצבאות נוספות. אמנם אנחנו משלמים ממיטב כספנו במשך השנים עבור הביטוח הלאומי והיינו רוצים לקבל תגמול ברגע האמת – אך חשוב לדעת שהביטוח הלאומי לא מחלק כספים בנקל והוא פועל על פי קריטריונים מאוד ספציפיים ועל פי החלטות של ועדות רפואיות. לכן, במקרים כאלה חשוב מאוד להפקיד להציג את המצב הרפואי בצורה הברורה והיעילה ביותר, לשם כך רצוי להציג בפני הביטוח הלאומי את כל המידע הרפואי הרלוונטי – אם זה מסמכים רפואיים הכוללים את כל ההיסטוריה הרפואית, מידע אודות טיפולים, סיכומי אשפוז בבית חולים ועוד. בנוסף לזה מוטב להיעזר בשירות של עו"ד שייסייע בתביעה וכן בחוות דעת רפואית מטעם רופא מומחה שתוגש לועדה הרפואית לצד המסמכים האחרים, כשאין ספק שחוות דעת מקצועית שנכתבה היטב על ידי ראומטולוג מומחה.
חוו''ד במקרים של פגיעה תעסוקתית
חוות דעת תעסוקתית הינה חוות דעת אשר ניתנת מטעם רופא מקופת החולים במקרים בהם העובד נפגע כתוצאה מתאונת עבודה שפגעה בכושר העבודה שלו (או בזמן העבודה, כולל מקרים בהם התאונה התרחשה בעת הליכה אל מקום העבודה או חזרה ממנו הביתה). זאת יכולה להיות פגיעה פיזית ישירה, פגיעה של קרינה או זיהום אליו הוא נחשף ממקום העבודה וכל סיבה אחרת שמקום העבודה היה הגורם הישיר להתפתחות המחלה או הפציעה. במקרים אלה ניתן להיעזר בחוות דעת של רופא מומחה אשר יבחן האם יש פגיעה בגללה יש להעניק פיצויים לנתבע מטעם הגורמים הרלוונטיים: אם זה תביעת פיצויים מהמעסיק, קבלת גמלת נכות מביטוח לאומי וכן קבלת פיצויים מחברת הביטוח של מקום העבודה (במקרים בהם המעסיק אחראי ישיר לתאונה/פגיעה).
חוו''ג רפואית עבור קבלת תגמולי ביטוח ושב"ן
מטופלים אשר מבוטחים בביטוחי בריאות פרטיים או ביטוחים מורחבים ציבוריים (שב"ן) יכולים להגיע תביעה לקבלת תגמולי ביטוח תוך שימוש בחוות דעת רפואית של רופא מומחה. במקרים בהם חברות הביטוח מסרבות להעניק תגמול ביטוח מכיוון שהן לא מוצאות שחלה פגיעה אשר מצדיקה תגמול – ניתן לתבוע תגמולי ביטוח בבית משפט. במקרה הזה חוות הדעת תוגש לבית המשפט וחשוב מאוד שחוות הדעת במקרה הזה תהיה סופר מקצועית, רצוי על ידי רופא מומחה בעל שם ובעל ניסיון בכתיבה טכנית התואמת הסגנון המשפטי לצד יכולת הופעה טובה בבית המשפט. החשיבות כאן היא יתרה עקב סוג הנתבע – חברות הביטוח משתמשות בעורכי דין ונעזרות ברופאים מובילים על מנת לבסס את טענותיהם ולכן רצוי שהתובע יגיע עם קונטרה ראויה.
מה כוללת חוות דעת בתחום הראומטולוגיה?
- בחינה ההיסטוריה הרפואית של החולה הסובל ממחלה ראומטית.
- תיאור הגורמים אשר הובילו לניתוח והצבעה על רשלנות הטיפול (במידה והייתה) ועל השפעתה על מצבו הרפואי של התובע.
- תיאור מצבו הנוכחי של החולה, וכיצד הנזק שנגרם לו משפיע עליו בכל ההיבטים – גופני, נפשי ותפקודי.
- הצגת מסקנות הנוגעות לטיפולים הנדרשים והצרכים הנוכחיים והעתידיים להם יזדקק החולה.
- הבאת סימוכין מהספרות הרפואית הרלוונטיים למצבו הבריאותי של התובע.
תכונות וכישורים נדרשות מהרופא המומחה כותב חוות הדעת
- מומחיות וניסיון רב לא רק בתחום הכללי של המחלה, אלא במחלה הראומטית עצמה.
- ניסיון בכתיבת חוו"ד רפואיות לבית המשפט, ביטוח לאומי ולכל גורם אחר. ידע מקצועי אינו מספיק כאן, אלא גם יכולת להעביר את הידע המקצועי ואת המחקר המקיף הכולל ראיון של התובע באופן המקצועי ביותר, תוך ניסוח ברור המקובל בעולם המשפט.
- ניסיון ויכולת הופעה טובה בביהמ"ש תוך הצגת נתונים ואת מצבו הרפואי של החולה בצורה ברורה ובביטחון רב.
תתי תחומים, מחלות וטיפולים נפוצים בתחום ראומטולוגיה
תתי תחומים בתחום ראומטולוגיה:
- מערכת החיסון
- מפרקים
- רקמות
- גידים
- שרירים
מחלות ונזקים רפואיים אפשריים:
- דלקת מפרקים שיגרונית (ראומטואיד ארתריטיס)
- קדחת ים תיכונית משפחתית
- זאבת (לופוס).
- תסמונת סיוגרן
- סקלרודרמה (טרשת רקמות החיבור)
- דרמטומיוזיטיס (דלקת עור ושרירים)
- פוליכונדריטיס
- פולימיוזיטיס (דלקת רב שרירית)
- פיברומיאלגיה (דאבת השרירים)
- כאבי שרירים רב שגרוניים (פולימיאלגיה ראומטיקה)
- ארטריתיס טמפוריאלי
- מחלת מפרקים ניוונית (אוסטאורתריטיס)
- דלקת מפרקים זיהומית
- סרקואידוזיס
- שיגדון (גאוט),שיגדון מדומה (פסאודוגאוט)
- מחלת המפרקים החולייתיים (ספונדילוארטרופאתיס)
- דלקת חוליות מקשחת (אנקילוזינג ספונדילטיס)
- תסמונת רייטר (מוכרת גם בשם ריאקטיב ארטופת'י)
- דלקת מפרקים פסוריאטית
- אנתרופאטיק ספונדיליטיס
- קדחת שגרונית
- דלקת כלי דם
- דלקת רב עורקית קשרירית (פוליארטריתיס נודוסה)
- ארגמנת על שם שונליין-הנוך
- מחלת נסיוב זר
- מחלת ווגנר גרנולומטוזיס
- דלקת מפרקים של תאי ענק
- דלקת מפרקים זמנית
- מחלת הטקיסו
- מחלת בכצ'ט
- מחלת קוואסאקי
- מחלת בירגר
- דלקת מפרקים כרונית של גיל הילדות (JIA)
- דלקת מפרקים שיגרונית
- שיגרון ברקמות רכות – מחלות גידים, שברי לחץ, בעיות שרירים, עיוותים ברקמות החיבוריות ועוד
- מחלות שפוגעות בעצמות – אוסטאופורוזיס, רככת, רעלת פלואור, מחלת עצם כלייתית ועוד
- מחלות שפוגעת במפרקים – מפרקים מורחבים, תסמונת מרפן, אכונדורפלזיה (ליקוי גדילה)
איך זה עובד?
איתור רופא מומחה
בחירת רופא מנוסה המתמחה בתחום התביעה
בחינת החומר הרפואי
כולל איסוף מידע לשם בדיקה האם היתה רשלנות רפואית
כתיבת חוו"ד רפואית
חוו"ד מקיפה הכוללת ממצאי בדיקות, אבחון רפואי והערכת אחוזי נכות
הגשת חוו"ד לביהמ"ש
מתן עדות הרופא המומחה והצגת חוו"ד המקיפה למקסום הצלחת התיק
אנו כאן בשבילכם ונשמח להכווין אתכם בבחירת רופא מומחה מתאים בהתאם לסוג הבעיה הרפואית והנזק הגופני/נפשי שנגרם לכם לשם מקסום סיכויי תוצאות התביעה!
צור קשר לקבלת חוות דעת רפואית