חוות דעת רשלנות רפואית וטרינרית בקליק

כתיבת חוות דעת מקיפה למקסום סיכויי ההצלחה!

חוות דעת רפואית מטעם רופא מומחה עשויה להידרש מטעמים של אבחון רפואי – על מנת לקבל חוות דעת מקצועית מטעם רופא מומחה בכיר בתחום זה או מסיבות הקשורות לקבלת תגמולים כספיים במסגרת בקשות ותביעות – אם זה לשם קבלת תגמולים מביטוח לאומי, תגמולים מחברות ביטוח פרטיות ועוד. כמו כן, במקרים של רשלנות רפואית של וטרינר ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בבית משפט לשם קבלת פיצויים בצירוף חוות דעת רפואית הנכתבת ע"י רופא וטרינר מומחה.

מהי רשלנות רפואית?

  • טיפול רשלני – חשוב לדעת שלא כל טיפול רפואי שאינו צלח מוגדר כרשלנות רפואית, רשלנות מתרחשת במקרים בהם במסגרת הטיפול היתה חריגה מרמת הזהירות הסבירה ומנורמות הטיפול המקובלות.
  • אי הסכמה מדעת של המטופל – ביצוע ניתוחים והליכים רפואיים שונים מחייב את הגורם המטפל / מנתח להסביר למטופל (במקרה של וטרינריה הסכמה מדעת של בעל.ת חיית המחמד) את ההשלכות והסיכונים האפשריים של הניתוח ובנוסף להחתימו על טופס הסכמה מדעת.
  • אי אבחון – אי זיהוי של סימנים המצביעים על מחלה ו/או הפניה לבדיקות מתאימות, כאשר גם זיהוי והפניה מאוחרת עלולה לגרום לנזקים אותם היה למנוע במקרה של זיהוי וטיפול מוקדם.
  • אבחון שגוי – אבחנה שגויה של המחלה / מצב רפואי מתן טיפול שלא לצורך – קבלת החלטה על מתן טיפול / ניתוח שלא לצורך מה שעלול לגרום לסיכון ונזק מיותר לבעל החיים.
  • רשלנות בהרדמה של רופא מרדים – בעת ביצוע הרדמה לפני טיפול / ניתוח

מקרים נפוצים של רשלנות וטרינר

  • אי ביצוע חיסון נדרש
  • עיקור כלבה / חתולה או בע"ח אחר שהוביל למוות
  • מתן טיפול לא מתאים לסוג בע"ח / גזע בע"ח (לדוגמא, כלבים מגזע מסוים הינם רגישים יותר וזקוקים לטיפול ספציפי).
  • אי זיהוי מחלה / זיהום רפואי אשר הובילה לנזקים רפואיים לבעל החיים או לבעליו / בני אדם שבסביבת בעל החיים שנדבקו ממנו.
  • אי ידיעה של מחלות והפרעות גנטיות בקרב כלבים גזעיים שהובילה למתן טיפול לקוי / שלא לצורך. דוגמאות למחלות אלה: הפרעות בדרכי הנשימה בכלבים פחוסים (פקינז, בולדוג צרפתי ועוד), קושי בהמלטה וכניסה להריון (צ'יוואווה, בולדוג אנגלי) בעיות גב ואגן שמובילות לקושי בהליכה, דלקות מפרקים והיפ-דיספלסיה (בקרב רועה גרמני).
  • סירוס לקוי שהוביל לנזק רפואי או מוות לבעל החיים.
  • טיפול לקוי בטפילים שהוביל לזיהומים, דימומים ונזקים רפואיים אחרים לבעל החיים.

חוות דעת רפואית משפטית במקרים של רשלנות רפואית של וטרינר/ית

במקרים בהם המטופל טוען כי הנזקים הרפואיים שנגרמו לו נבעו כתוצאה מרשלנות רפואית הוא רשאי להגיש תלונה למשרד החקלאות לשם ביצוע חקירה מקיפה מטעם הרשויות. אגף השירותים הוטרינרים כפוף למשרד זה והוא אחראי על פרסום הנהלים והתקנות בכל הנוגע לשירותים הוטרינרים: על החובות  המוטלות על הרופאים הוטרינרים בהתאם לחוק הרופאים הוטרינרים, מתן אישור לביצוע חיסון בבעלי חיים, הגדרות למרשם רפואי וטרינרי תקין ועוד.

אפשרות שנייה (שהיא השכיחה יותר) היא להגיש תביעת רשלנות רפואית בבית משפט לשם קבלת פיצויים על נזקים אלה. את התביעה יש להגיש באמצעות עורך דין אשר תלווה בחוות דעת רפואית (חובה על פי חוק) של רופא מומחה שמוטב שיהיה לו מומחיות רבה במחלה הספציפית וכן ניסיון רב בכתיבת חוו"ד רפואיות מקצועיות וכן יכולת הופעה טובה בביהמ"ש. חוות הדעת תכלול בין היתר: היסטוריה רפואית של המטופל, את הגורמים שהובילו למחלה / נזקים רפואיים ונפשיים, את מצבו הנוכחי ואת ההשלכות של נזקים אלו ברמה הרפואית, נפשית ותפקודית תוך הבאת סימוכין רלוונטיים מספרות רפואית.

חוות דעת רשלנות רפואית וטרינרית
כלב בטיפול וטרינרי. גם במקרים של רשלנות של וטרינר ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית של וטרינר

נגרם לכם או ליקירכם נזק רפואי כתוצאה מרשלנות רפואית או קיים חשד לכך? במקרים כזה מה שעליכם לעשות זה לפנות אל עורך דין בתחום הרשלנות הרפואית על מנת לבחון האם ישנה היתכנות להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. במידה וישנה היתכנות כזאת הרופא ידאג להפנות אתכם אל רופא מומחה על מנת שיתן חוות דעת רפואית אשר תצורף לתיק התביעה. סכום הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית לרוב נע בין מאות אלפי שקלים למיליונים (תלוי רמת נזק בריאותי ונפשי, תפקוד, הוצאות נוכחיות ועתידיות על תרופות וטיפולים, פגיעה בכושר העבודה ועוד).

עלות חוות הדעת למעשה מהווה את רוב הוצאות התביעה (במקרים של תביעות רשלנות מקובל שעורך הדין המייצג יקבל אחוזים מכספי הפיצויים) והיא נעה בין אלפי שקלים לעשרות אלפי שקלים – בהתאם למורכבות המקרה ולניסיון ורמת המומחיות של הרופא המטפל.

בחירת וטרינר מומחה מתאים לכתיבת חוות דעת רשלנות רפואית

במידה ונמצא בבחינה ראשונית של המקרה כי ישנה היתכנות ממשית להגשת תביעה וקבלת פיצויים – חשוב לא להתפשר ולהיעזר בחוות דעת מקצועית לה יש משקל רב בהחלטה ובמתן פסק הדין של השופטים. מספר פרמטרים לבחירת רופא מתאים לכתיבת חוות דעת רפואית: רופא וטרינר בכיר, בעל ניסיון ומומחיות רבה בתחום הרפואי הספציפי לתחום התביעה, ניסיון רב בכתיבת חוות דעת רפואיות משפטיות ולצד אלה יכולת ורבלית והתנסחות רהוטה בבית המשפט.

איך זה עובד?

איתור רופא מומחה

בחירת רופא מנוסה המתמחה בתחום התביעה

בחינת החומר הרפואי

כולל איסוף מידע לשם בדיקה האם היתה רשלנות רפואית

כתיבת חוו"ד רפואית

חוו"ד מקיפה הכוללת ממצאי בדיקות, אבחון רפואי והערכת אחוזי נכות

הגשת חוו"ד לביהמ"ש

מתן עדות הרופא המומחה והצגת חוו"ד המקיפה למקסום הצלחת התיק

אנו כאן בשבילכם ונשמח להכווין אתכם בבחירת רופא מומחה מתאים בהתאם לסוג הבעיה הרפואית והנזק הגופני/נפשי שנגרם לכם לשם מקסום סיכויי תוצאות התביעה!

צור קשר לקבלת חוות דעת רפואית